joi, 5 august 2010

Crestere ,tratament,vitaminizare,vaccinare,dresaj,deparazitare si hranire caini(pui,adulti)

Incepand cu varsta de 6 sptamani puii vor trebui deparazitati intern si vaccinati, pana la aceasta varsta puii sant protejati de anticorpii din laptele mamei,deparazitarea va urma(pt un caine sanatos)tot restul vietii cate o pastila pentru 10kg de greutate vie(catel).
In functie de schema de vaccinare adoptata de fiecare medic veterinar in parte,fiecarui catel i se vor administra 4-5 vaccinuri,la o distanta de timp de 2-3 saptamani urmand dupa aceasta schema un vaccin antirabic(vezi legislatie) la implinirea varstei de 1 an si apoi din an in an tot restul vietii(antirabic)
In dezvoltarea cainelui va fi stricta nevoie de calciu si vitamina d3,acestea se vor administra la sfatul medicului veterinar 1 comprimat la 10kg greutate vie(caine)timp de 1-2 saptamani pe luna pana la implinirea varstei de 1an,este recomandat a se administra calciu si vitamina d3 catelelor gestante si cainilor batrani.
Pana la terminarea schemei de vaccinare (4-5 vaccinuri)se recomanda a nu se spala puiul decat cu unele tipuri de samoane uscate,si se va evita contactul cu alti caini, chiar si vaccinati.
Deparazitare: cestal, drontal
Calciu:vetstar, pet-phos
Vitamine:pfizer,viyo-dog
In ciuda faptului ca uni medici veterinari recomanda a nu se hrani cainii cu mancare gatita,pt oameni, eu personal va sfatuiesc sa nu ii luati in considerare su aceasta recomandare pt ca un caine se va dezvolta mult mai bine si va fi mai bine vitaminizat mancand si mancare gatita,pe langa mancarea speciala pt caini. Recomand ca in primul an de viata catelul sa fie hranit cu mancare premium si super premium pentru o dezvoltare considerabil mai buna.
Dresajul va incepe undeva in jurul varstei de 3 luni cu unele lectii de predresaj cu comenzi usoare,esentiale(sezi,culcat,etc.),si invatarea micului caine ce are voie si ce nu are.
Abia dupa varsta de 6 luni (recomand eu)se va incepe dresajul propriu zis prin comenzi mai complexe. Respectivul caine va trebuii educat pt un comportament pe placul dvs(sociabil cu toata lumea,inclusiv cu alte animale din jurul lui ,sau, agresiv pt paza si protectia unui obiectiv sau a locuintei dvs.,cainii de tip bull avand un temperament cu potential agresiv.

ROG COMENTATI POSTAREA

2 comentarii:

  1. Alin iti multumesc in numele tuturor crescatorilor de pitbulli pt pretioasele informatii...
    Am o singura intrebare vizavi de ce ai spus. Si aici te citez: "Recomand ca in primul an de viata catelul sa fie hranit cu mancare premium si super premium"... Intrebarea e ce cifra octanica ar fi buna?
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum se pune si in ce loc a corpului vaccina la 2 luni la un pidbul?

    RăspundețiȘtergere