miercuri, 4 august 2010

Caine triplu inregistrat
Colby's Primo AKC: nr 641-443

UKC: nr 223-460

ADBA: nr 500-01
Staffordshire terrier

APBT

APBT

primo primo 1
linie2
Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti
linie2
Un alt caine celebru mutat din registrele UKC in registrele AKC a fost Corvino's Braddock, un caine care a castigat de 14 ori in "pit".Montat cu "Corvino's Kitty" a produs caini deveniti Staffordshire Terriers care au castigat concursuri de frumusete la expozitiile din anul 1946.
barddock bjjr Doi dintre cei mai buni caini de lupta detinuti de Earl Tudor, Gr Ch Black Jack (16xw) si fiul sau Gr Ch Black Jack Jr (9xw), si-au adus o contributie decisiva la aparitia liniilor Tacoma si Ruffian American Staffordshire Terrier.Aceste linii s-au bucurat de un succes enorm la expozitiile de frumusete organizate de AKC in anii 1940.
tacoma

Dar, o data inregistrati sub denumirea de Staffordshire Terrier, proprietarii primeau un certificat de origine pe 3 generatii din care era exclusa denumirea Pitbull.In 1972 numele de American a fost atasat celui de Staffordshire Terrier, devenind American Staffordshire Terrier, cunoscut si sub popularul nickname AmStaff.
Din 1936 pana in zilele noastre, AmStaff-ul a devenit un caine de lucru, de frumusete... o marca a calitatii.
Dar el ramane un Pitbull inregistrat sub un alt nume.
Standardul AmStaff-uluiAspect general - Raportat la dimensiunile sale, trebuie sa dea impresia de mare putere; este un caine bine legat, musculos, agil si gratios, in permanenta atent si plin de viata. Trebuie sa fie scurt si compact, nu inalt pe picioare sau cu contururi alungite. Curajul sau este proverbial.
Cap - Craniul de lungime medie, adanc pe toata lungimea, lat, cu muschii obrajilor foarte pronuntati si stop marcat. Urechile sunt prinse sus, cupate sau necupate. Cele necupate trebuie sa fie scurte si purtate in "petala de trandafir" sau semierecte. Ochii de culoara inchisa, rotunzi, infundati in orbite, bine departati. Pleoapele nu trebuie sa fie roz. Bot de lungime medie, rotunjit in partea sa superioara si coborand abrupt sub ochi. Maxilare bine definite. Maxilar inferior puternic, cu mare forta de muscatura. Babine stranse si netede, muscatura in foarfeca. Trufa trebuie sa fie neagra.
Gat - Puternic, de lungime medie, usor arcuit, subtiindu-se de la umeri catre ceafa. Lipsit de salba sau piele flasca.
Corp - Umeri puternici si musculosi, cu omoplati lati si oblici. Linie superioara cat se poate de scurta, putin descendenta de la greaban spre crupa care are o usoara arcuire catre baza cozii. Zona renala usor curbata. Coaste bine arcuite, adunate si mult avansate catre spate. Membre anterioare bine departate, piept adanc si larg.
Coada - Scurta, prinsa jos, se subtiaza terminandu-se intr-un varf fin; nu este curbata sau purtata pe spate. Nu se taie.
Roba - Par scurt, cu fir drept, tare si lucios. Se admite orice colorit - monocolor, pluricolor sau cu pete. Nu se vor incuraja exemplarele cu mai mult de 80% alb, cele black and tan si nici cele de culoarea ficatului.
Membre - Cele anterioare sunt drepte, cu oase groase si antebrat drept. Cele posterioare bine muscularizate, cu jareti coborati, care nu sunt indreptati nici spre interior, nici spre exterior. Labele sunt de marime medie, compacte, cu degete bine arcuite.
Miscare - Mersul este elastic, nu in buiestru, membrele posterioare nu trebuie sa lase impresia ca "se rostogolesc".
Talia - Talia si greutatea trebuie sa fie proportionale. Inaltimea ideala la greaban este 46 - 48 cm - pentru masculi si 43 - 46 cm - pentru femele.
Defecte - Orice abatere de la punctele mentionate mai sus va fi considerata defect, iar penalizarea acestuia trebuie sa fie direct proportionala cu gravitatea abaterii.
Defecte frecvente - Linia superioara a nasului concava ("nas in vant"); ochi de culoare deschisa; pleoape roz; coada prea lunga sau prost purtata; prognatism.
Nota - Masculii trebuie sa aiba doua testicule evidente, normal dezvoltate si complet coborate in scrot.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu