miercuri, 4 august 2010

Weightpull

Ei bine, tractarea greutatilor in aria rasei pitbull a ajuns la rangul de sport, oferind oamenilor o modalitate de a-si testa cainii fara a intra in ilegalitate. Eu consider ca e ceva in neregula cu un caine care nu are dorinta innascuta de a trage, si este numit pitbull ...
Poate nu sunt la fel de buni cum isi doresc stapanii lor, sau poate unii nu au fost invatati in mod corect sa obtina avantajul si puterea necesare tractiunii, dar cu totii ar trebui sa fie in stare sa traga, si nu ma refer neaparat la tractiunea de greutati. Cainii acestia nu au fost crescuti in special pentru acest scop, dar cred ca nu exista alta rasa care trage ca acestia, luand in considerare greutatea lor. Am vazut caini tragand de 172 de ori greutatea lor, incercati si voi!Trebuie doar sa tineti un pitbull in lesa si o sa va dati seama de ce sunt in stare. Exista totusi o exceptie ...cainii timizi, care tind sa fie mai putin interesati de tractare si par intimidati cand sunt indemnati zgomotos.

Pit Bull-ii sunt crescuti in acest scop si in Africa de Sud, unde cainii lui Rocky au cel mai mare impact in acest domeniu, desi eu cred ca un Pit Bull trebuie crescut in mod traditional. Si daca se procedeaza asa, atunci nu ar trebui sa fie vreo problema si cu tractiunea.
Modul corect:
Care este modul corect? Incepeti cu antrenamentul traditional mai intai. Uitati-va la constructia cainelui, are picioarele un pic cam scurte? Sau un pic cam departate? Un caine scund va trage mai usor dintr-o pozitie mai joasa decat picioarele lui din spate, in timp ce un caine mai inalt va trebui sa improvizeze un pic. Cel mai bun pe care l-am vazut pana acum era un caine numit Belmond. Era un tragator de elita si obisnuia sa se legene ca un vas care trece printre valuri. Nimeni nu il invatase asta, incepuse singur si a avut mare succes asa.
Unii folosesc un lant legat de ham pentru a-si obisnui cainii sa traga ceva la inceput. Eu am inceput cu un cauciuc usor si apoi am adaugat inca unul mai mare, apoi si niste caramizi. Niciodata mai mult de 10 min de tractiune pe zi. De-asemena plimbati cainele, nu vreti sa ii scurtati muschii si sa ii conferiti cainelui un aspect indesat care ar putea dauna conformatiei. Si tineti minte sa nu faceti exercitii de tractiune cu cainele in fiecare zi, faceti antrenament de rezistenta intr-o zi cu o tractiune scurta, dar grea, iar alergarea in alta zi. Daca se reface greu sau are corpul intepenit, lasati cainele sa se odihneasca, apoi incepeti incet, nu va asteptati sa fie un as de la inceput...

linie2
Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti
linie2


Rezultate optime:
Cainele trebuie sa traga cu capul la un nivel jos, ca sa fie capabil sa aiba mai mare aderenta si cu picioarele din fata, si nu doar sa se impinga cu picioarele din spate. Cel mai bun mod de a face asta e de a creste greutatile pana in stadiul in care cainele va va crede nebun si nu va mai vrea sa coopereze.Luati o jucarie, asezati-o la o mica distanta de caine, nu prea departe, si ziceti ceva de genul "trage, puiule, trage, uite-o aici!"
Nu renuntati! odata ce au prins gustul, nu mai ai cum sa ii opresti. Le place sa traga!!
Pasii de baza pentru formarea unui caine de tractiune competitiv:
Luati un ham potrivit pentru cainele dvs. Daca hamul e prea mare il poate incurca la tras, sau cainele s-ar putea sa iasa din ham. Inca ceva, asigurati-va ca hamul nu e prea larg in spate, se intampla asta cand cainele se repede un pic si unul dintre picioarele din spate iese din ham, iar cainele primeste un "alibi".
Cand porniti, lasati cainele sa se plimbe cu hamul pus, pentru a se obisnui cu noua "chestie" pe care o are pe el, fara greutati inca.
Cand cainele nu mai e speriat de ham, ii puteti atasa ceva, un lant usor sau un cauciuc e recomandat. Daca nu poate trage, scoateti greutatea si puneti ceva mai usor. Vreti sa insuflati curaj cainelui, odata ce il are, va avea tractiune integrala.
Sa folosim momeala, sau nu?
Eu folosesc momeala pentru a impulsiona cainii, desi trag si la comanda, dar mi se pare ca poti scoate mai mult de la ei cand folosesti momeala la greutati mai mari, cand troliul incepe sa fie foarte greu. Cand legi cainele de un lant - nu e cazul meu, eu prefer sa ii inchid intre ziduri inalte - trebuie sa folosesti momeala. Motivul e ca majoritatea cainilor se obisnuiesc cu punctul pana la care pot trage la lant si la care se blocheaza, asa ca vor trage doar pana la acel punct. Cand ii treci de acel punct folosind momeala, vor trage foarte bine. Momeala te ajuta sa ii inveti sa traga cu capul jos, ca sa obtina mai mult avantaj. Nu sunt de acord cu anumite metode de a face cainele sa traga la comanda, desi ar fi bine sa o poata face fara a fi fortati de dvs.
Alegeti un cuvant si folositi-l de fiecare data cand vreti sa faceti cainele sa traga, poate fi si un sunet. Daca folositi momeala, nu va ajutati de:
- un manechin asemanator unui om, o papusa etc. Nu e sportiv si puteti fi descalificat; in plus, dauneaza imaginii rasei.
- nu folositi animale, riscati descalificarea, plus ca e de prost gust.
-nu folositi comportamentul agresiv al cainelui fata de alti oameni, asa cum nu trebuie sa va folositi de agresivitatea unor oameni asupra dvs. pentru a determina cainele sa traga mai tare.
Luati o jucarie, ca un pamatuf de praf, sau o teava prin care sa scoateti un sunet, sau o bucata de piele etc..Cainele meu trage si pentru un bat de chibrit, pentru ca o face pentru mine.
Trebuie sa detineti permanent controlul, niciodata sa nu va enervati pe caine, si vreau sa zic cu nici un chip. Fiti multumit cu ceea ce ati obtinut impreuna dupa un antrenament de tractiune sau dupa o competitie. Laudati-l si jucati-va mult cu cainele dvs.
ADBA –Reguli de tractiune (1 Ianuarie 1999 ).
Oficialii si responsabilitatile lor:
Arbitrul-judecator: Conduce concursul de tractiune; solutioneaza disputele; da decizia finala; supravegheaza incarcarea caruciorului si-i informeaza pe ceilalti arbitri asupra greutatii totale a caruciorului.
Arbitrul #1: Tine evidenta greutatilor trase si a timpilor de tragere pentru fiecare caine, inregistreaza greselile.
Arbitrul #2: Anunta rezultatele si inregistreaza castigatorii la fiecare categorie de greutate.
Arbitrul #3: Tine evidenta timpilor si greutatilor trase pe tabela de scor pentru participanti si public.
Supraveghetorul intrarii: Controleaza zona de asteptare, tine cainii pe platforma, inhamati si in pozitia de tractare. Informeaza antrenorul asupra greutatii pe care o trage cainele.
Personalul de la carucioare: Incarca si descarca caruciorul si pozitioneaza carucioare pentru urmatoarea tragere.
Toti cainii trebuie sa aiba cel putin 9 luni pentru a se incadra in greutatea aprobata de ADBSI (American Dog Breeders Show- Competitia Crescatorilor de caini americani).
Cainii castrati nu sunt admisi.
NU e necesara o tractiune de calificare pentru a intra in competitie. Cainii trebuie sa efectueze o tractiune completa (minimum o runda cu greutate minima admisa) pentru a primi puncte si premii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu