miercuri, 4 august 2010

Weightpull

18. Zona de asteptare trebuie stabilita in fata pistei de concurs, (daca permite topica) destul de departe, asa incat cainii care trag sa nu fie incurcati.

19. Pista va fi delimitata sau blocata 30 de metri pe fiecare parte, pentru a impiedica spectatorii sa se inghesuie la pista si sa-i distraga atentia concurentului. Toti cainii vor fi tinuti departe de pista de concurs.

20. Se vor acorda puncte pentru cei care castiga locurile 1, 2 si 3. Un total de 100 de puncte ii va asigura cainelui dvs atribuirea titlului de "AS al tractiunii" de catre ADBSI.

Locul 1: 8 puncte
Locul 2: 5 puncte
Locul 3: 3 puncte
Premii trofeu:
Cea mai mare greutate tractata: 10 puncte
Cea mai mare greutate tractata per kg corp: 10 puncte
21. Masculii si femelele vor tracta impreuna la aceeasi categorie. Masculii vor tracta primii. (Arbitrul-judecator va verifica toate femelele; femelele "in calduri" nu vor fi admise in concurs.)
22. Linia de start si cea de finish vor fi marcate clar si vor fi la o distanta de 45.5 metri. Lungimea suprafetei de concurs trebuie sa depaseasca cei 45.5 metri, astfel incat cainele sa ramana pe suprafata de concurs si dupa ce a incheiat tractiunea.
23. Cainii vor fi chemati in zona de asteptare unde se vor verifica numerele cainilor. Runda va incepe in functie de categoriile de greutate. Categoriile mai usoare de greutate vor incepe concursul.
24. Cainii trebuie sa tracteze caruciorul si greutatea pe o distanta de 45.5 metri in 60 de secunde.

linie2
Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti
linie2

25. In eventualitatea unei egalitati la acordarea premiului Cea Mai Mare Greutate Tractata, se vor face diferentieri pe baza timpului in care fiecare caine a efectuat runda. Daca aceeasi situatie se repeta in cazul premiului Cea Mai Mare Greutate Tractata per Kg corp, se aplica acelasi criteriu de departajare, al timpului sau B) in eventualitatea unei egalitati din pricina terminarii greutatilor, se vor admite orice greutati daca acestea vor fi aprobate de arbitrul-judecator. (Siguranta si raspunderea clubului sunt pe primul plan, asa ca se va folosi criteriul timpului pe cat posibil.) Arbitrul-judecator va decide cum se vor face departajarile. Decizia arbitrului va fi cea hotaratoare!
26. Prima greutate tractata de cainii din fiecare categorie de greutate va fi decisa de Arbitrul-judecator dupa discutii cu antrenorii cainilor din respectiva categorie. Greutatea initiala nu va fi mai mica decat de 3 ori greutatea celui mai greu caine din categorie, plus greutatea caruciorului si a haturilor.
O runda nu va fi valida decat daca se efectueaza o tractare neintrerupta. Greselile si alibiurile ce apar vor avea ca rezultat reinceperea rundei de la zero.
27. Arbitrul-judecator va determina cantitatea cu care se va mari greutatea la fiecare runda. Hotararea lui este finala!
28. Fiecare caine are dreptul sa stea pe tusa nu mai mult de 4 runde. (Alegeti daca efectueaza tractiunea sau asteapta pana la urmatoarea crestere de greutate.) Aceste pauze nu se vor face consecutiv. Ramanerea pe tusa se va face doar dupa ce cainele va fi tras macar o data.
29. Toti cainii inscrisi vor tracta pana la ultima greutate posibila, iar premiile se vor acorda dupa fiecare categorie. Fiecare caine va tracta greutatea limita in categoria lui, astfel rezultand locurile 1, 2 si 3. Un procedeu de eliminare hotarat de Arbitrul-judecator poate elimina cainii inainte de acordarea premiilor. Categoriile de greutate se pot combina daca zona de asteptare poate cuprinde toti cainii. Trebuie insa multa grija pentru a tine scorul sub control in cazul combinarii categoriilor.


wiughtpull pit


30. Cainii vor trage pe rand, dar nici unui caine nu i se va cere sa tracteze fara o pauza de 5 minute intre reprize. Daca se ia pauza, runda va continua dupa incheierea pauzei. Antrenorul poate renunta la pauza daca doreste.
31. Cainii vor fi inhamati dupa anuntul de pregatire pentru concurs si vor ramane inhamati in zona de asteptare pana cand vor fi chemati pe pista de tractare. Atunci cainele va putea sa inceapa concursul. Va fi eliminat daca nu reuseste sa incheie repriza, sau daca e descalificat, sau daca va ramane in spatele liniei, in zona de asteptare la urmatoarea tractiune. (Hamul poate fi scos intre runde, cat timp concurentul nu continua tractiunea si ia pauza.) Caruciorul va fi plasat cu rotile din fata direct in spatele liniei de start si atingand linia de start. Runda e completa si timpul e inregistrat atunci cand rotile din fata ating linia de finish.
32. Doi antrenori pot manevra cainele si momeala. (Daca se foloseste momeala, aceasta trebuie tinuta in fata cainelui.) Antrenorilor li se va permite accesul in zona de concurs, si cu momeala daca e nevoie, in orice pozitie si oricat de aproape de caine, atata timp cat cainele nu atinge momeala. Antrenorul nu va lasa mai mult de 30 de centimetri de coarda libera.
33. Momirea cainilor va fi permisa in cadrul zonei de concurs. Nu se va permite mancarea sau momeala vie. Exemple de momeli aprobate: bucata de piele, frisbee, jucarie sunatoare, etc. ORICE OBIECT CARE POATE DAUNA IMAGINII RASEI NU VA FI ACCEPTAT CA MOMEALA. TOATE OBIECTELE FOLOSITE CA MOMEALA VOR FI APROBATE DE ARBITRUL-JUDECATOR INAINTE DE INCEPEREA COMPETITIEI.
HOTARAREA ARBITRULUI –JUDECATOR ESTE FINALA! Nu se va accepta folosirea unei momeli care incurajeaza agresiunea fata de oameni, cum ar fi manusa pentru antrenament de atac, etc; nu este permisa lovirea altui antrenor ori simularea unor lovituri. Antrenorii trebuie sa ramana in interiorul zonei de concurs pana cand e efectuata tractiunea sau pana cand a expirat timpul. (Unii APBT au nevoie de momeala pentru a trage. Nu ii invatam sa urmareasca momeala doar stimulandu-le instinctul genetic pentru a-i determina sa traga. Datorita faptului ca sunt caini inteligenti si ca de regula sunt restrictionati cu lanturi, invata curand cat de lung e lantul si cand simt putina rezistenta vor inceta sa traga, gandind ca au ajuns la capatul lantului.
E intr-adevar un obstacol daca acest caine e restrictionat pe lant. De aceea, uneori momeala e necesara.)
Categoria AS. Aceasta e o categorie infiintata pentru cainii care au castigat titlul de "AS". Numai ASII pot concura (100 puncte +) la aceasta categorie. E recomandat un numar minim de 8 caini. Punctele castigate la aceasta categorie vor duce catre avansarea la grade diferite de "ASI". Categoriile de greutate pentru categoria "Asul Asilor" sunt:
22 kg si sub
22 kg plus, pana la 32 kg
32 kg si peste
Cainii trebuie inscrisi doar in categoria lor de greutate. Sunt permise 4 pauze (la categoria As dureaza 3 minute.) Masculii si femelele concureaza impreuna la categoria lor. Categoriile de greutate se pot combina. Trebuie avut grija cu scorul in cazul combinarii categoriilor de greutate. Greutatea de tractiune initiala va fi hotarata de antrenori si de Arbitrul-judecator.
Asii vor concura pentru trofeul Cea Mai Mare Greutate Trasa si Cea Mai Mare Greutate Trasa per Kilogram Corp, plus premiile pentru locurile 1, 2 si 3 de la fiecare categorie de greutate. Premiile pentru locurile 1, 2 si 3 dupa criteriul celei mai mari greutati trase per kilogram corp se acorda doar in cadrul categoriei As. Sexul castigatorilor nu este un factor de departajare. S-a demonstrat ca cel mai puternic caine e cel care tracteaza cea mai mare greutate per kg corp. Scopul clasei AS este de a desemna cel mai puternic caine din competitie.
Cea Mai Mare Greutate Trasa – 15 puncte – (trofeu)
Cea Mai Mare Greutate Trasa per Kilogram Corp – 15 puncte – (trofeu)
Locul 1 – 10 puncte (premiu cu panglica)
Locul 2 – 7 puncte (premiu cu panglica)
Locul 3 – 4 puncte (premiu cu panglica)
Un total de 200 de puncte va acorda cainelui dvs titlul de Asul Asilor, 300 puncte Asul Asilor I, 400 de puncte Asul Asilor II, etc. Toate regulile trebuie respectate in toate zonele tarii. Daca aveti nevoie de explicatii suplimentare asupra acestor reguli, contactati biroul ADBSI imediat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu