miercuri, 4 august 2010

Weightpull

REGULI:

1. Toti cainii trebuie sa fie inregistrati la ADBA.

2. Nu sunt admise in concurs femelele in calduri. Daca se introduce un astfel de caine prin inselaciune, arbitrul-judecator il va descalifica si nu se va restitui taxa de concurs.

3. Nici un caine care e agresiv cu oamenii nu va fi admis (fie ei cu botnita sau nu). Nu se va admite nici o actiune agresiva a cainelui catre antrenor sau catre oficiali in timpul competitiei de tractiune. Daca un astfel de caine e introdus in concurs din greseala, arbitrul-judecator il va descalifica si nu se va restitui taxa de concurs.(Retineti, cainele poate fi manuit si de alte persoane in afara de dvs.) Entuziasmul nu va fi interpretat ca o forma de agresiune.
4. Intreg echipamentul folosit de concurenti TREBUIE verificat de catre arbitrul-judecator inainte de folosire.
5. Pista de tractiune trebuie verificata la nivel si in panta de catre arbitrul-judecator inainte de inceperea tractiunii.(Hotararea Cluburilor). Decizia asupra frecventei de verificare a pistei pe durata competitiei va fi luata la intrunirea antrenorilor, anterior inceperii concursului. (Acest proces va avea loc intre categoriile de greutate, nu in mijlocul unei categorii de greutate.)
6. Nu se vor utiliza elemente ajutatoare pe picioarele cainilor, pe covor, etc. (Aparatoarele cainilor trebuie sa fie curate, fara adaosuri lipite etc).

linie2
Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti

linie2

7. Se va decide la intalnirea antrenorilor daca arbitrul-judecator va incepe repriza de tractiune printr-o comanda "start" sau "trage", ori daca antrenorii vor incepe repriza eliberand cainii.
8. Cainii desemnati ca "Asi", conform ADBSI, nu vor putea intra in competitiile obisnuite. Nici un caine nu va fi considerat AS pana la verificarea scrisa sau telefonica corespunzatoare la sediul ADBA .
9. Greselile vor fi anuntate cu voce tare, iar competitorul va fi descalificat la clasa de greutate la care concureaza dupa comiterea a 3 greseli. Exemplu: Greseala, greseala. Out. Greselile pot fi comise intentionat sau nu.

Lista greselilor:
a. Atingerea caruciorului sau a cainelui dupa inceperea reprizei.
b. Impingerea sau lansarea cainelui la inceputul tractiunii.
c. A permite cainelui sa atinga sau sa tina momeala in timpul competitiei de tractiune.
d. Actiuni agresive ale antrenorului in timpul competitiei.
e. Expirarea timpului (daca durata depaseste 60 de secunde pana la incheierea unei ture).

10. Alibiurile. Situatiile neprevazute care il impiedica pe caine sa incheie o repriza. Arbitrul-judecator va opri cronometrul si ii va instrui pe antrenori sa manevreze cainele si caruciorul. Un exemplu de astfel de imprejurari ar fi : incurcarea in haturi, nefunctionarea echipamentului, orice alta interferenta care il impiedica pe caine sa incheie repriza. Antrenorul poate evidentia un alibi, dar doar arbitrul-judecator are ultimul cuvant. 2 alibiuri = o greseala. Daca tractiunea e intrerupta de o greseala sau un alibi, cainele va fi dus din nou la linia de start, iar tractiunea va incepe din nou. Nici o repriza nu va fi completa pana cand nu va fi una neintrerupta. Daca un caine e descalificat, ultima tractiune valida e cea care va fi luata in considerare.
11. Daca un caine incheie o repriza in afara traseului, e considerata o tractiune completa daca nu a comis greseli sau alibi.
12. Cainii vor fi cantariti si plasati in urmatoarele categorii de greutate:

- 35 pounds si sub (<17 kg) Masculi si femele
- 35- 45 pounds (17.5-22.5 kg) Masculi si femele
- 45- 55 pounds (22.5-27.5 kg) Masculi si femele
- 55- 65 pounds (27.5-32.5 kg) Masculi si femele
- 65- 75 pounds (32.5-37.5 kg) Masculi si femele
- 75- 90 pounds (37.5-45 kg) Masculi si femele
- 90 pounds si peste (45 kg si >45 kg)Masculi si femele

Cainii trebuie inscrisi in categoria de greutate corespunzatoare. Daca un caine cantareste exact 45 pounds (22.5 kg), proprietarul il poate inscrie fie in categoria 35-45 pounds (17.5-22.5 kg), fie la cea de 45-55 pounds (22.5-27.5 kg). Tractiunea e un test al rezistentei si fortei, nu al puterii brute.
13. Sunt 7 categorii de greutate diferite. Se vor acorda premii diferite pentru femele si masculi pentru locurile 1, 2 si 3 la fiecare categorie de greutate. Premiile pentru locurile 1, 2 si 3 se vor decide pe baza unui raport intre greutatea trasa per kilogram si greutatea corporala. Se va acorda un trofeu pentru Cea Mai Mare Greutate Trasa si Cea Mai Mare Greutate Trasa per Kilogram Corp. Sexul nu e un factor de atribuire al acestor doua premii. (Aceste categorii de greutate sunt indeajuns de largi pentru ca factorul determinant in castigarea concursului sa fie priceperea antrenorului. Aceasta variatie de greutate va lasa loc de experimentare pentru ca antrenorii sa isi aduca cainii la greutatea cea mai potrivita pentru tractiune. De asemenea ii va incuraja pe antrenori sa pregateasca si sa tina in forma cainele pentru a fi in forma pentru competitie.)
14. Caruciorul si greutatea vor fi aprobate de un arbitru-judecator. Greutatea totala a caruciorului si hamurilor va fi inclusa in greutatea totala tractata.

15. Haturile nu vor fi mai scurte de 122 cm, si nu mai lungi de 183 cm.

16. Hamul trebuie furnizat de proprietarul cainelui. Unele asociatii pot avea hamuri de vanzare. Depinde de fiecare concurent sa isi achizitioneze hamul. Un ham care se potriveste perfect e un avantaj pentru cainele dvs. Acest argument ii va incuraja pe antrenori sa furnizeze un ham care se potriveste cainelui si care cantareste cat mai putin posibil. Hamul trebuie sa fie unul standard. Nu se pot folosi suspensii. NU se va atasa lesa la gatul cainelui sau pe ham cat timp cainele efectueaza tractiunea.

17. Suprafata.Orice suprafata pregatita de clubul organizator cat mai neteda posibil. Nu incurajam folosirea unei suprafete pavate daca nu este acoperita (captusita) pentru a proteja picioarele cainelui.(Fiecare caine va tracta acelasi carucior pe aceeasi suprafata si in aceleasi conditii cat dureaza competitia. Cainele dvs nu concureaza cu alti caini de la alte cluburi pentru o anume greutate tractata. Cainele dvs concureaza cu alti caini de la aceeasi categorie de greutate in conditii egale pentru a obtine premiile acordate in acea zi.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu